top of page

Füsioteraapia abiga samm-sammult lähemale paremale tervisele

Updated: Feb 29

Olete kunagi kaalunud, kuidas füsioteraapia võiks sinu tervist ja heaolu mõjutada? Äkki oled tundnud valu, mis ei taha taanduda või oled mõelnud, kuidas leida abi lihaspingete, liigesevalude või sporditraumade korral? Tänapäeval on füsioteraapia muutunud tõhusaks meetodiks mitmete tervisemurede leevendamiseks ning täna räägime sellest lähemalt.


Miks pöörduda füsioterapeudi poole ja mis toimub vastuvõtul?


Füsioterapeudi eesmärk on tuvastada seisundid, vigastused või haigused, mis segavad igapäevaste tegevuste sooritamist, ning leida mitmesuguste meetodite abil neile leevendust. Esmalt selgitab terapeut välja, mis on kliendi pöördumise põhjus ja mis kaebused tal esinevad. Kõige sagedamini otsitakse füsioterapeudi abi valude, lihaspingete, rühiprobleemide ja sporditraumade korral.

Järgmiseks kavandatakse konkreetne tegevuskava, hõlmates erinevaid võimalikke meetodeid, nagu massaaž, kodused harjutused või muud manuaalsed tehnikad. Oluline on märkida, et kaebuste taga võivad olla pingeid tekitavad tegurid, nagu ebatervislik kehahoiak või stress. Seetõttu on füsioterapeudi jaoks oluline aktiivselt uurida inimese igapäevaelu, et tuvastada kaebuste tegelikud algpõhjused.

Oluline on veel mainida, et füsioterapeudi vastuvõtule tulekuks ei ole vaja arsti saatekirja.


Miks ei tohiks füsioterapeudi poole pöödumist edasi lükata?


Füsioterapeudi poole pöördumise aeg võib mängida olulist rolli tervenemisprotsessis. Viivitus või ravi edasilükkamine võib suurendada probleemi raskust ja pikendada taastumisaega. Varajane sekkumine võimaldab füsioterapeudil kiiremini tuvastada ja käsitleda tervisemuresid, ennetades nende süvenemist või krooniliseks muutumist. Seega, kiire reageerimine ja füsioterapeudi poole pöördumine võimaldavad mitte ainult leevendada sümptomeid, vaid ka tagada tervikliku ja tõhusa ravi, mis võib aidata kaasa kiiremale paranemisele ning tagada tervise optimaalse seisundi.


Millal tulla vastuvõtule?


Soovitatav on pöörduda füsioterapeudi poole hiljemalt siis, kui ilmnevad lihaspinged või -valud kehas. Füsioterapeudi vastule võiks tulla aastas 1-2 korda ka siis, kui otseseid kaebusi ei esine. Profülaktikana võib füsioterapeudi külastamine aidata ennetada kaebuste tekkimist.


Oluline on pöörduda füsioterapeudi poole ka arsti või treeneri soovitusel, eriti operatsiooni või trauma järgsel taastumisperioodil. Füsioterapeudi nõustamine ja individuaalne lähenemine võivad aidata kiirendada paranemisprotsessi, taastada liikuvust ning taastada keha tugevust pärast operatsiooni või vigastust. Seega, koostöö füsioterapeudiga on väärtuslik osa tervise taastamisel, toetades kliendi eesmärke ja parandades üldist elukvaliteeti.



füsioteraapia visiit

Millist riietust füsioteraapia vastuvõtul kanda?


Füsioterapeudi vastuvõtul on soovitatav kanda mugavad ja lühikesi spordirõivaid (soovi korral ka ainult spordipesu või tavalist aluspesu).

Massaaz kui profülaktiline abivahend

Massaaž võib mängida olulist rolli inimese tervise profülaktikas, aidates ennetada tulevasi tervisemuresid ja toetades keha üldist heaolu. Regulaarne massaaž aitab vähendada lihaspingeid, parandab vereringet ja suurendab liigeste liikuvust. Lisaks aitab see leevendada stressi ja ärevust, mis võivad mõjutada keha füüsilist seisundit.


Regulaarne massaaž on eriti kasulik inimestele, kellel on kalduvus teatud lihasrühmade pingetele või kelle töö hõlmab korduvat füüsilist pingutust ja/või sundasendeid.

bottom of page