top of page

Millist kasu annab kinesioteipimine?

Updated: Feb 29

Fysioparki klientidel on tihti mitmeid küsimusi seoses kinesioteipimisega ja kindlasti on samad küsimused ka paljudel teistel.


Mis on kinesioteipimise funktsioon?


Kinesioteipimine alandab põletikku ja valu, suurendab lihaste ja liigeste liikuvust. Verevarustuse parandav toime kiirendab vigastustest paranemist.


Kinesioteipimine aitab stabiliseerida ja samuti fikseerida traumapiirkonda, vähendab kangust ja parandab sooritust.

Lisaks toob kinesioteip leevendust ka peavalu ja migreeni korral.


Kellele on kinesioteipimine mõeldud?


Kõige rohkem kasutust leiab kinesioteipimine loomulikult sportlaste seas, kuna neil esineb ka sagedamini spordivigastusi ja lihaspingeid. Igapäevaelus on kinesioteipimine meile kõigile vajalik, kes me puutume kokku sundasendite ja lihaspingetega või liigeste valulikkuse või põletikuga.


Kellele kinesioteip ei sobi?


Kinesioteipimine on vastunäidustatud neile, kellel esineb südame- või neerupuudulikkus, diabeet või kasvaja. Üksikutel juhtudel võib tundlikuma nahaga inimestel esineda nahaärritust.

Eakamad inimesed, kelle nahk võib olla habras, võiksid kinesioteipimise osas ettevaatlikud olla.

Kas on võimalik ka ise teipida?

Alati on hea, kui seda teostab inimene, kes on läbinud vastava koolituse.

Aga tihi on olukordi, kui ei ole võimalik terapeuti külastada. Sel juhul julgustame näiteks esimestel kordadel lasta kinesioteip paigaldada spetsialistil ja küsida täpseid juhiseid antud piirkonna iseseisvaks teipimiseks.


Kas kinesioteipimisel saab ka midagi valesti minna?


Tegelikult pigem ei saa midagi hullemaks teha. Kõige kehvem tulemus on see, et valesti paigaldades on lihtsalt kasutegur väiksem.

Küll aga võivad mõnikord ilmneda kõrvalnähtudena nahaärritus ja punetus. Kellel on tundlik nahk, tasub enne teipi proovida väikesel piirkonnal. Ärrituse korral eemalda koheselt teip.


Miks on teibid eri värvi?


Enamus tootjate teipidel ei ole eri värvidel toime erinevust. Teibid on värvilised pigem seetõttu, et meil kõigil on omad lemmikvärvid. 😊 Erinevus tuleb aga just esile erinevate kinesioteipide tootjate vahel. Kasutatakse erinevat materjali (kangast) ja liimi. Seetõttu mõned teibid on elastsemad ja teised jäigemad, ühed liimuvad paremini, teised tulevad higistades lahti. Nahaärrituse reaktisoonid olenevad palju ka liimi kvaliteedist.


Millist kinesioteipi kasutab Fysiopark?


Fysioparki meeskond on aastate jooksul katsetanud paljusid erinevate tootjate teipe ja meie kindel eelistus on Sixtus Dream K TRIBE.

 Sixtus Dream K TRIBE kinesioteibid

Tegemist on väga töökindla teibiga ja mis veel väga oluline - tänu põhjalikule teadustööle on viidud minimaalseks võimalus, et tekiks nahaärritus. Keerulisemate kohtade teipimisel või peale massaaži (nahk jääb sügavamalt kergelt kreemiseks ka peale puhastust) kasutame teibi alla Cramer Tuf-Skin teibiliimi. Mõlemad tooted on Fysioparki e-poes ja esinduses saadaval.


Palju maksab kinesioteipimise teenus?

Kinesioteipimine maksab Fysioparkis 25 EUR kui soovitakse seda ilma massaaži või füsioteraapia teenuseta, kuid nende teraapiatega koos pakume kinesioteipimist tasuta.

bottom of page