top of page

Kui sageli peaks massaažis käima?

Massaaž ja treening on nii mõneski aspektis sarnased - mõlemad aitavad leevendada nii füüsilist kui vaimset stressi ja edukate tulemusteni jõudmiseks on mõlema puhul oluline regulaarsus ja järjepidevus. Massaaz, samuti nagu treening, võib olla vahel nauditav aga mõnikord tuleb tulemuste saavutamise nimel ka veidi ebamugavust tunda. Regulaarse massaažiga alustamine nõuab täpselt samasugust kannatust nagu treeningutega uuesti alustaminegi, aga iga korra järel muutub olukord paremaks ja harjumus üha tugevamaks.


Sellepärast ongi regulaarne massaaž üks suurepäraseid meetodeid, kuidas toetada keha loomulikku tasakaalu, aidates vabastada hormoone ja neurotransmittereid, mis soodustavad paranemist, lõõgastumist, rahulolu ja vererõhu langust ning tugevdavad samuti ka meie sotsiaalseid sidemeid. Kui meie keha tunneb end hästi, siis paraneb ka meie füüsiline ja vaimne võimekus oluliselt.


Kahjuks on üsna levinud aga arvamus, et massaaži peaks võtma ainult siis, kui on tekkinud juba mõni vaevus. Tegelikult võiks massaaž olla osa kehahooldusest ning kuuluda regulaarselt iga inimese rutiini.


MILLINE OLEKS SIIS OPTIMAALNE SAGEDUS?


massaaz

Sellele küsimusele pole ühest vastust, kuna see sõltub mitmetest erinevatest teguritest. Kui lihasseisund on halb, tuleb varuda aega ja kannatust, sest üks massaažiseanss ei too veel soovitud muutust. Mida pikemalt on lihaspinge esinenud, seda rohkem seansse võib vaja minna. Sel juhul võiks kaaluda kuni 10 korra massaažikuuri ja massaažis tuleks käia sagedusega 1-2 korda nädalas kuni vaevused on leevenenud. Hiljem võib piisata massaažikülastusest 1-2 korda kuus.


Kui üldine seisund on hea ja suuremaid kaebusi ei esine, võib massaaži võtta aeg-ajalt, et säilitada senist head seisundit ja ennetada vigastusi ning pinges lihaseid. Optimaalne sagedus võiks olla kord kolme kuni nelja nädala tagant (sisuliselt kord kuus). Selline regulaarsus annab organismile mõnusa energailaengu, aitab lihastel taastuda ja ennetab suuremate probleemide tekkimist.

Kui eesmärgiks on parandada oma sportlikku sooritust, ennetada vigastusi ja kiirendada lihaste taastumist, siis on massaaž täiesti hädavajalik ja sportlastele soovitatav massaaži sagedus on 1-2 korda nädalas.



tõkkejooks
Kreete Verlin / Spordiklubi Fortis






bottom of page